IJsselland  abessijnen

 

 

 

 
-wild looks gentle nature-

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor je (toekomstige) aby de volgende opdracht, geschreven door een aby.
U bent dan gewaarschuwd.

Badkamers
Vergezel de gasten altijd naar de badkamer. het is niet nodig om iets speciaals te doen.

Gewoon zitten en staren.

Deuren
Accepteer niet dat er deuren gesloten zijn, in geen enkele kamer. Ga om een deur open te krijgen op je achterpoten staan en bons erop met je voorpoten. Als de deur eenmaal open is, hoef je er niet perse door te gaan. Als je een buitendeur op deze wijze open hebt gekregen, blijf dan op de drempel staan denken aan duizend dingen. Dit is vooral belangrijk als het erg koud weer is, het regent of sneeuwt of wanneer het muggenseizoen is.

Stoelen en kleden
Als je moet overgeven, zoek dan snel een stoel op. Als het je niet op tijd lukt, is een oosters tapijt ook goed. Als er geen oosters tapijt is, is hoogpolig ook goed. Als je braakt, zorg dan dat je achterwaarts loopt, zodat het zo lang wordt als een blote mensenvoet.

Hulp bieden
Als een van je mensen ergens mee bezig is en de ander doet niets, blijf dan bij degene die het druk heeft. Dit heet "helpen". De volgende regels zijn daarop van toepassing:
1. Als je toezicht hebt bij het koken, ga dan vlak achter de linker hiel van de kok zitten. Je bent dan zo goed als onzichtbaar en loopt de meeste kans dat ze op je stappen waarna je wordt opgepakt en getroost.
2. Ga bij degenen die een boek lezen vlak onder de kin liggen, tussen de ogen en het boek, tenzij je dwars over het boek zelf kunt gaan liggen.
3.Ga zodanig op papierwerk liggen dat je zoveel mogelijk van het werk bedekt. Doe alsof je slaapt, maar rek je af en toe uit en sla dan naar potlood of pen.
4.Als een mens de krant voor zich houdt, spring dan van achteren op de krant. Mensen vinden het enig om op die manier verrast te worden.
5. Als een mens achter de computer zit te werken, spring dan op het bureau, loop over het toetsenbord, sla naar het muispijltje op het scherm, ga dan op de schoot van je mens liggen en help met het typewerk.

Lopen
Duik snel en zo vaak en dicht als mogelijk is voor je mensen op, in het bijzonder op stoelen, wanneer ze iets in hun armen hebben, in het donker en als ze 's morgens opstaan. Dit zal ze helpen bij hun coördinatievaardigheden.

Bedtijd
Ga 's nachts altijd op je mens liggen slapen, zodat deze zich niet kan bewegen.

Kattenbak
Als je een kattenbak gebruikt, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk grit schept als mogelijk is. Mensen houden er erg van om de steentjes tussen hun tenen te voelen.

Verstoppen
Verstop je af en toe op een plaats waar de mensen je niet kunnen vinden. Kom onder geen voorwaarde te voorschijn in de volgende drie tot vier uur. Dit maakt dat de mensen in paniek raken (waar ze dol op zijn) omdat ze denken dat je bent weggelopen of weggeraakt. Als je tevoorschijn komt zullen ze je met liefde en kussen overdekken en je krijgt waarschijnlijk een traktatie.

Tenslotte
Zorg bij iedere mogelijke gelegenheid dat je dicht bij je mens komt, speciaal zijn gezicht en presenteer hem dan je achterkant. Mensen zijn er dol op, dus doe het vaak. En vergeet de gasten niet

Als je dit realiseert en nog steeds open staat voor een aby."then you should be ready to be owned by an Abessinian".

oorspronkelijk was dit in het Engels:

THIS WAS TAKEN FROM A BOOK WRITTEN BY AN ABY, FOR ALL ABY'S  

 

1.      CHAIRS EN RUGS:
If you have to throw up, get into a chair quickly. If you cannot manage in time, get to an Oriental rug.
If no Oriental rug is available, shag is good.

 

2.      DOORS:
Do not allow closed doors in any room. To get a door opened, stand on hind legs and hammer with forepaws.
Once door is opened, it is not necessary to use it.
After you have ordered an outside door opened, stand halfway in and out and think about several things.
This is particularly important during very cold weather, rain, snow, and mosquito season.

 

3.      GUESTS
Quickly determine which quest hates cats the most. Sit on that human's lap.
If you can, arrange to have "Friskies Fish n' Glop" on your breath.
For sitting on laps or rubbing against clothing, select fabric color, which contrasts well with your fur.
for example: Fawn Aby's go to black wool clothing.
For the quest who claims, "I love kitties," be ready with aloof disdain; apply claws to stockings or use a quick nip on the ankle.
When walking among the dishes on the dinner table, be prepared to look surprised and hurt when scolded.
The idea is to convey. "But you always allow me on the table when company isn't here".
Always accompany quests to the bathroom. It is'nt necessary to do anything. Just sit and stare.

 

4.      WORK
If one of your humans is sewing or writing and another is idle, stay with the busy one.
This is called helping, otherwise known as hampering. Following are the rules for hampering:
A.     When supervising cooking, sit just behind the left heel of the cook. You can't be seen and thereby stand
a better chance of being stepped on, picked up and consoled.
B.     For book readers, get in close under the chin, between the human's eyes and the book, unless you lie across
the book itself. If it is a newspaper, claw at it until shredded. Your human will appreciate a homemade toy!
C.     For knitting projects, curl up quietly on to the lap of the knitter and pretend to doz. Occasionally reach out and slap the knitting needles or split yarn. The knitter may try to distract you with a scrap ball of yarn. Remember, the aim is to hamper work.
D.     For computer play, sit on the keyboard, or in front of the screen. If the latter, reach out and push a key whenever your human seems to slow down on their typing, let them know that you love what they are doing by rubbing against the screen each time they look like the are reading it.
E.     Printers are for reaching in and playing with the paper coming out. Of course, if you can't reach the paper, marking it with urine quarantees, it will be wadded up and deposited in a waste basket for you to retrieve and play

5.      PLAY:
It is important. Get enough sleep in the time so you are fresh for playing catch mouse or king-on-the-hill on their bed between 2am and 4am.
MOST IMPORTANT: Begin people training early. You will then have a smooth-running household. Humans need to know basic rules. They can be taught if you start early and are consistent.